Međimurska županija odabrala svoje najvolontere

Objavljeno: 08.12.2011. 11:32

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Međimurska županija

Međimurska županija u sklopu obilježavanja Europske godine volontiranja po prvi je puta dodijelila Županijske nagrade „Najvolonteri“ za individualni doprinos razvoju zajednice i poboljšanju kvalitete života u Međimurju.

Kandidate za nagradu, organizacije su prijavljivale na javni poziv za prijavu kandidata koji je bio objavljen u listopadu.

Dodijeljene su tri nagrade, a nagrađene su: Dijana Kontrec iz Udruge Zora, Mira Šarić iz Udruze za pomoć osobama s mentalnom retardacijom i Ljiljana Zebić Drvar iz Udruge Prijatelji.

Svakoj dobitnici nagrade dodijeljene su  statue koje su osmislili i izradili učenici Graditeljske škole Čakovec te posebne priznanja, a Toplice Sv. Martin su ih nagradili ulaznicama za bazene.

Zahvalnice su uručene i svim ostalima volonterima kako i njihov volonterski angažman ne bi prošao nepohvaljeno.

Svečanost dodjele održana je povodom Međunarodnog dana volontera i u sklopu programa obilježavanja Europske godine volontiranja.

Europska unija posvetila je 2011. godinu temi volontiranja kako bi privukla pažnju javnosti na volontiranje i njegovu društvenu važnost, pružila priznanje volonterima te potaknula ostale na uključivanje u volonterske aktivnosti.

Komentari