Međimurskoj Udruzi Zora Državna nagrada za volontiranje

Piše: Zora

Objavljeno: 06.12.2011. 11:42

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Zora

Udruga Zora iz Čakovca nagrađena je Državnom nagradom za volontiranje, najvišim priznanjem koje Republika Hrvatska dodjeljuje jednom godišnje za volontiranje, doprinos razvoju volonterstva i razvoj volonterskih aktivnosti.

Dodjela nagrade održane je u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, gdje su dodijeljene Državne nagrade za fizičke i pravne osobe, kao i Nagrada za novinare.

Državni tajnik Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Stjepan Adanić dodijelio je Državnu nagradu za volontiranje, te je zahvalio volonterima na njihovu radu i osobitom doprinosu razvoju volonterstva u zemlji.

Nagradu je u ime udruge Zora preuzela izvršna direktorica Marina Kolar, a na svečanoj sjednici sudjelovali su i Tena Škvorc, volonterka udruge Zora, dožupan Međimurske županije Matija Posavec te djelatnici Odjela za gospodarstvo, promet i EU integracije Međimurske županije Darko Radanović i Barbara Marciuš Plaftak.

Šef Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren dodijelio je Novinarske nagrade Europske godine volontiranja.

- Volontiranje stvara ljudski i socijalni kapital, put je prema integraciji i zaposlenju i ključni čimbenik za poboljšanje socijalne kohezije. Iznad svega, ono jača temeljne vrijednosti pravde, solidarnosti, inkluzije i građanstva na kojima počiva Europska unija - rekao je Vandoren istaknuvši da se u Europi volontiranjem bavi više od 100 milijuna ljudi te da udio volontiranja u BDP-u iznosi od 0,5 do 5 posto.

Udruga Zora također, po treće godine zaredom, dodjeljuje nagrade za Zorine najvolontere.

Ove godine Zorini Najvolonteri su Dijana Kontrec i Igor Bistrović, koji su se oboje istaknuli izuzetnim zalaganjem u radu i razvoju Zore kao i  velikim brojem ostvarenih volonterskih sati.

U kategoriji on-line volontera nagrađena Jelena Juras, vršnjačka edukatorica Udruge koja je i po preseljenju u inozemstvo nastavila volontirati te uključivati svoje tamošnje prijatelje kao volontere u aktivnosti udruge Zora.

Komentari