Mladi varaždinski fizičari odlični na državnoj smotri

Objavljeno: 06.02.2012. 09:19

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Na Državnom hrvatskom turniru mladih fizičara, održanom u Zagrebu 21. siječnja 2012. godine, polaznici Centra izvrsnosti iz fizike postigli su značajan uspjeh.

Ana Vitez, učenica Prve gimnazije Varaždin, osvojila je četvrto mjesto, a učenik Mario Rušec iz Elektrostrojarske škole peto mjesto. Time su oni postali dio hrvatskog tima koji će se natjecati na Međunarodnom turniru iz fizike (IYPT - International Young Physicists' Tournament) u Njemačkoj u srpnju ove godine. Učenicima je mentor bio Tomislav Horvat.

Ovo nije prvi uspjeh polaznika Centra izvrsnosti iz fizike, obzirom da su neki već bili dio hrvatske ekipe na IYPT turnirima. Tako su 2009. godine u Kini (Tianjin) učenici Elektrostrojarske škole Dino Halusek i Krunoslav Laljek osvojili brončanu medalju, baš kao i 2010. godine u Austriji (Beč) kada se učenica Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Anica Keretić također okitila broncom.

Treće je mjesto 2011. godine u Iranu (Teheran) pripalo i učenici Druge gimnazije iz Varaždina Lari Vrbanec, a svi uspjesi zasigurno služe kao potvrda važnosti te isplativosti ulaganja Varaždinske županije u obrazovanje.

Komentari