Mladi volonteri u Međimurju dobit će Youthpass potvrdu

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 22.11.2011. 13:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Čakovečka Udruga Zora za nenasilje i ljudska prava ovih je dana potpisala ugovor za provedbu Inicijative mladih pod nazivom "Dobro biram-volontiram!"...

Spomenuta inicijativa u vrijednosti od 5.715 eura jedna je od izabranih inicijativa iz cijele Hrvatske te će se financirati iz Europskog programa "Mladi na djelu".

Početak programa je predviđen za 1. prosinca ove godine, a trajati će do 31.ožujka .2012., a provode ga mladi volonteri i volonterke Udruge Zora.

- Ciljevi inicijative su osnaživanje mladih u dobi od 15 do 30 godina s područja Međimurske županije te njihovo uključivanje u volonterski rad, koji ovom inicijativom također želimo popularizirati. Inicijativu provode mladi volonteri koji kroz ovo iskustvo dobivaju priliku učiti od samog početka, u stvaranju ideje i pisanju projekta, do njegove provedbe – istaknula je Filipa Blažon iz Udruge Zora, dodavši da će volonteri dobiti i Youthpass potvrdu.

Kroz Youthpass potvrdu, koju ima pravo dobiti svaka mlada osoba koja je sudjelovala u aktivnostima programa Mladi na djelu,  Europska komisija osigurava da se one vrednuju kao neformalna edukacija.

- U sklopu inicijative mladih, organizirat ćemo različite aktivnosti  kojima želimo potaknuti mlade na volontiranje, omogućiti im da se uključe kroz direktne volonterske i javne akcije, te im pružiti  mogućnost da razviju osobne potencijale – pojasnila je Blažon, a mladima je to prilika da  poboljšaju izglede za zapošljavanje, smanje predrasude i stereotipe te najvažnije - da nekome pomognu.

Prve akcije Udruge Zora bit će poduzete 10. prosinca povodom obilježavanja Međunarodnog dana volontera, kada će na štandu na Trgu Republike u Čakovcu dijeliti edukativne letke o volontiranju.


Komentari