izglasan iz drugog pokušaja

Mošmondor ipak izglasan za potpredsjednik Skupštine: "Nastavimo HNS-ovim putem"

Objavljeno: 29.11.2018. 14:17

Zadnja izmjena: 29.11.2018. 14:19

Foto: Luka Šalamun

Danas je na sjednici Županijske skupštine naposlijektu ipak većinom glasova za potpredsjednika izabran je HNS-ov Zlatan Mošmondor.

HNS-ovci ponavljaju da su postupak o razriješenu SDP-ovog potpredsjednika pokrenuli iz razloga jer su oni "prebjegli u suprotni tabor", odnosno  podržavaju aktualnu županijsku vlast Radimira Čačića i samim time nisu oporba.

- Nastojat ću da Varaždinska županija nastavi putem kojim je krenula pod vodstvom HNS, pripremajući velik broj projekata od kojih se većina i trenutno  realizira- izjavio je Mošmondor.

Dodao je i kako je HNS kroz projekte Štromarovog Ministarstva, kao i Ministarstva obrazovanja Blaženke Divjak samo nastavio voditi brigu o Sjeveru i Varaždinskoj županiji.

- Jedan od uvjeta HNS-ovog ulaska u Vladu bio je i izmjena Zakona o financiranju jedinica lokalne i regionalne samouprave. Taj Zakon omogućio je da sada župan, gradonačelnici i načelnici imaju proračune uvećane za višemilijunske iznose - Mošmondorov je komentar.

Podsjetimo, na prošloj sjednici Skupštne Mošmondor nije izglasan za potpredsjdnika, jer je jedan HDZ-ov vijećnik glasovao protiv, što je ponovno izazvalo "iskre" na relaciji domaćeg HNS-a i HDZ-a.

Komentari