Na Danima hrvatskog kulinarstva više od 150 natjecatelja

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 25.11.2011. 07:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: HKS

Osmi Dani hrvatskog kulinarstva po?inju u Varaždinskim Toplicama u Hotel Minerva koji ?e tijekom pet dana biti doma?in za više od 150 natjecatelja.

Tijekom Dana hrvatskog kulinarstva koji po?inju u petak 25. studenog održat ?e se osmo Državno prvenstvo kuhara, tre?e Državno prvenstvo slasti?ara, te šesti Kamelija kup, natjecanje u?enika.

Kamelija kup, natjecanje u?enika srednjih strukovnih škola za zanimanje kuhar i slasti?ar te Državno prvenstvo slasti?ara, po?inju ve? prvog dana manifestacije. Tro?lane u?eni?ke ekipe ?e u petak, zajedno s mentorom, osmisliti recepte za meni od tri slijeda koriste?i zadane namirnice.

Slasti?are pak za po?etak, o?ekuje pripremanje torte i dviju vrsta deserta.

Tako?er, u petak po?inju i radionice namijenjene struci, ali i gra?anstvu. O prehrani primjerenoj za kuhinje u wellness centrima i o jelima od mekušaca možete štošta nau?iti od renomiranih stru?njaka. A radionica artistike od vo?a i povr?a educirat ?e polaznike da od jestivih namirnica naprave najneobi?nije aranžmane.

Na rasporedu je i predavanje o prehrani u školama, a ove godine po prvi put priliku da pokažu svoje kulinarsko umije?e imat ?e i oni koji nisu profesionalni kuhari.

Naime, Podravkino natjecanje kuhara amatera održavat ?e se od subote do utorka. Sveukupno devet amatera tijekom tri dana kuhat ?e koriste?i Podravkine namirnice, a troje najboljih takmi?it ?e se u finalu u utorak.

Dani hrvatskog kulinarstva održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske i Ministarstva turizma. Organizator manifestacije je Hrvatski kuharski savez (HKS).

Iz HKS-a pozivaju gra?ane da im se pridruže, razgledaju izloške kulinarske umjetnosti i dekorirana jela na tanjuru, sudjeluju na radionicama i predavanjima, a one hrabrije da se iskažu u Podravkinom natjecanju!

Više informacija o spomenutom natjecanju dostupno je na službenim stranicama HKS-a www.kuhar.hr

Komentari