Na FOI-u održan Osmi dan međunarodne suradnje

Piše: eVz

Objavljeno: 17.04.2015. 11:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Na Fakultetu organizacije i informatike održan je 8. dan međunarodne suradnje, a tematski naglasak bio je na strateškim partnerstvima.

U fokusu je bila međunarodna suradnja između visoko-obrazovnih institucija te suradnja između akademskog i gospodarskog sektora.

Prof.dr.sc. Neven Vrček, prodekan za znanost i međunarodnu suradnju FOI-ja, naglasio je kako je kontinuitet u suradnji najvažniji, te da je potrebno pratiti različite programe i linije financiranja, pronalaziti dobre i pouzdane partnere, te zajednički raditi na prijavama projekata.

Program je započeo izlaganjem Petre van Dijk, strateške menadžerice dvaju najvećih amsterdamskih sveučilišta - Amsterdam University of Applied Sciences i University of Amsterdam.

Tema izlaganja van Dijk bila su strateška partnerstva i internacionalizacija amsterdamskih sveučilišta.

Nakon njenog izlaganja, Sandra Vidović iz Agencije za mobilnost i programe EU, te nacionalna osoba za kontakt za Marie Skłodowska-Curie akcije, predstavila je mogućnosti za istraživače u okviru Marie-Sklodowska Curie akcija.

Ivana Kovačić, stručna savjetnica u Odjelu za visoko obrazovanje Agencije za mobilnost i programe EU, predstavila je Erasmus+ mogućnosti za uključivanje poslovnog sektora, nakon čega je prof.dr.sc. Darko Huljenić, menadžer za tehnologije i znanstvene aktivnosti u poduzeću Ericsson Nikola Tesla d.d., prenio svoja iskustva suradnje akademskog i poslovnog sektora.

Poslijepodnevni dio programa bio je posvećen ponajprije studentima i asistentima FOI- ja koji su čuli primjere dobre prakse i iskustva.

 

 

Komentari