Na predavanju Siniše Glogoškog tražilo se mjesto više

Objavljeno: 16.01.2011. 10:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Danica Pajtak

Dvorana Prve gimnazije skoro da je bila premala za sve koji su u petak došli na putopisno predavanje Siniše Glogoškog. Iako su organizatori predvidjeli 80 stolica, skupilo se dvjestotinjak ljudi.

Broj posjetitelja iznenadio je i Sinišu, koji nam je priznao da čak ima i malu tremu.

- Očekivali smo šačicu ljudi, ali evo sve je puno, donijet ćemo još stolica i nadam se da će sve proći u redu – netom prije predavanja rekao je Siniša.

A da je sve prošlo i više nego dobro potvrdio je i dugotrajan pljesak publike. Nakon što je Siniša u sat i pol prepričao svoje dogodovštine s putovanja, publika nije počela izlaziti već kao da su svi čekali hoće li Siniša još nešto ispričati. Mnogi su imali i pitanja, a mnogi su mu samo željeli čestitati...

Podsjetimo, Siniša je ovo ljeto išao biciklom od Zagreba do Damaska. Uz Dunav kroz Srbiju do Crnog mora, od Crnog mora do Mramornog mora, od Istanbula preko središnje Anatolije do Kapadokije, te od Kapadokije do Sredozemnog mora, u 52 dana Siniša je biciklom prošao više od 4000 kilometara.

>> Varaždinac biciklom od Zagreba do Damaska

Tijekom putovanja Siniša je promijenio oko pedeset guma na biciklu, vozio po blatu i kiši, kao i na temperaturi od 52 Celzijeva stupnja. Većinom je spavao pod zvijezdama, ali mnogo puta su ga i ugostili ljudi koje je upoznao putem. U Srbiji je upoznao Jovana koji mu je pokazao gdje uzgaja polja marihuane...

Ovo je samo djelić priče koju je uz prezentaciju niza odličnih fotografija, Siniša u petak pokušao dočarati varaždinskoj publici, a neke od fotografija možete vidjeti ovdje.

- Ne mislim da je ovo putovanje od 4000 kilometara biciklom bilo jako veliko putovanje, a nije bilo ni tako teško. Na putu sam sreo ljude koji su prošli i puno više i pokraj kojih sam se osjećao kao da sam se samo malo provozao biciklom. No ipak,  za mene je to bio veliki korak kojim sam pomaknuo svoje granice i počeo ostvarivati svoje snove - zaključio je Siniša.

Spomenimo i da se Siniša Glogoški već počeo pripremati za novo putovanje. Naime, on se u veljači priprema na jednomjesečnu ekspediciju u najhladniji predio Rusije u regiju Sakha gdje je 1933. godine izmjerena najniža temperatura od -72 stupnja.

Kako će nakon vruće Sirije, Siniši "pasti" ledena Rusija pratite na arhiva.evarazdin.hr-u!



Komentari