najava

O 50 ključnih projekata govorit će se i na sjednici Županijske skupštine

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.02.2023. 09:46

Zadnja izmjena: 21.02.2023. 10:58

9. sjednica Županijske skupštine održat će se 28. veljače, a točke dnevnog reda najavio je danas predsjednik skupštine Josip Križanić.

Prva točka na dnevnom redu bit će Prijedlog plana razvoja Varaždinske županije od 2021.-2027.godine. Ovaj će Plan razvoja, kako je rekao Križanić, zamijeniti dosadašnju Županijsku strategiju, a usklađen je s Nacionalnom razvojnom strategijom kao krovnim dokumentom.

- U postupku izrade imenovane su tematske radne skupine po područjima gospodarstva, infrastrukture i prostornog uređenja, obrazovanja i sporta, poljoprivrede, zaštite okoliša, kulture, turizma, zdravstva i socijalne skrbi. Nacrtom plana prezentirano je kojim dobrima Varaždinska županija raspolaže, kao i 50 važnih projekata ogromne vrijednosti - rekao je Križanić između ostalog.

Podsjetimo, više od dvije stotine uzvanika, predstavnika privatnog i javnog sektora, odazvalo se predstavljanju Nacrta plana razvoja Varaždinske županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Ravnatelj županijske razvojne agencije JURA Mladen Jakopović predstavio je ukupno 50 projekata širom Varaždinske županije, koji sveukupno vrijede 350 milijuna eura.

Ostale točke dnevnog reda između ostalog uključuju izmjenu i dopunu Prostornog plana, projekt unutarnjeg uređenja Osnovne škole Ludbreg te redovno izvješće o radu župana.

Komentari