Naselje Čičkovina dobiva zaobilaznicu vrijednu milijun kuna

Objavljeno: 17.03.2015. 12:05

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/cickovina obilaznica

Radove vrijedne 1.066.000 kuna na uređenju zaobilaznice oko naselja Čičkovina i dijela Hrastovljana obišao je župan Varaždinske županije Predrag Štromar zajedno s načelnikom Općine Martijanec Marijanom Horvatom i ravnateljem Županijske uprave za ceste Tomislavom Osonjačkim.

Ovu vrijednu investiciju u cijelosti financira Županijska uprava za ceste, a župan Štromar izrazio je zadovoljstvo što će radovi uskoro biti završeni.

- Izuzetno me veseli završetak ovog projekta kojim će se povećati sigurnost mještana te smanjiti promet kamiona kroz naselja Čičkovina i Hrastovljan, koji prevoze šljunak iz obližnjih šljunčara – istaknuo je župan Štromar te dodao da će radovi završiti za mjesec dana, a sredstva za ovu investiciju su osigurana u Županijskom proračunu za 2015. godinu.

Načelnik Općine Martijanec Marijan Horvat također je izrazio zadovoljstvo i istaknuo važnost uređenja zaobilaznice.

- Ovu zaobilaznicu su mještani Čičkovine i Hrastovljana čekali nekoliko godina, a promet kamiona kroz naselja oštetio je već i nekoliko kuća te predstavlja veliku opasnost za sve mještane – rekao je načelnik Horvat te zahvalio županu i ravnatelju ŽUC-a za provedbu i realizaciju radova.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Tomislav Osonjački kazao je kako će za mjesec dana prometnica duga 1455 metara biti u potpunosti asfaltirana i uređena za promet, a nakon toga će se kroz spomenuta naselja povući novi sloj asfalta, što će u konačnici pridonijeti većoj sigurnosti svih sudionika u prometu.

Obilasku radova prisustvovao je i zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić.

{gallery}cickovina obilaznica{/gallery}

Komentari