Natječaj za OB Varaždin: Započelo nadmetanje za projekt vrijedan 370 milijuna kuna

Objavljeno: 19.02.2015. 15:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

U Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske danas je objavljen Poziv na nadmetanje za odabir privatnog partnera za izgradnju Opće bolnice Varaždin po modelu javno-privatnog partnerstva.

Riječ je o projektu kojim će se dograditi i adaptirati zgrada kirurgije Opće bolnice Varaždin, izgraditi spojni hodnik između četiri objekta (kirurgije, neurologije, ginekologije i interne) te nadograditi 5. kat internističko-pedijatrijskog paviljona za odjel hemodijalizu.

Nabava, ugradnja i održavanje medicinske opreme također predstavljaju obvezu budućeg privatnog partnera, a očekuje se da će bolnica biti izgrađena početkom 2018. godine.

Župan Predrag Štromar pozvao je zainteresirane ulagače da se prijave na nadmetanje te istaknuo kako će naša bolnica zahvaljujući dogradnji i najmodernijoj opremi postati regionalni bolnički centar te zadovoljavati potrebe oko pola milijuna stanovnika.

- S dodatnim prostorom, kao što su odjel hitne medicine, jedinice intenzivnog liječenja, novih devet operacijskih dvorana i službe za transfuziju, građani cijele regije dobit će vrhunsku zdravstvenu zaštitu jer će se većina toga moći odraditi u Varaždinu, a naše osoblje najsuvremenije uvjete za rad i najmoderniju opremu. Osim toga, tijekom faze izgradnje podići će se naš građevinski sektor pa pozivam građevinske konzorcije da se jave na nadmetanje – kazao je te podsjetio kako vrijednost projekta iznosi gotovo 370 milijuna kuna pri čemu će naknadu za bolnicu u potpunosti sufinancirati Ministarstvo zdravlja tijekom 27 godina razdoblja trajanja ugovora.

Župan je podsjetio i kako su oko ovog složenog projekta unatrag nekoliko godina poduzimane intenzivne radnje kako bi se razradili svi pravni, ekonomski, financijski, građevinski i zdravstveni detalji, te posebno zahvalio Ministarstvu zdravlja, Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija i Općoj bolnici Varaždin na angažmanu i odličnoj suradnji.

Poziv u drugi krug nadmetanja uslijedit će nakon zaprimanja zahtjeva za financiranje, projektiranje, rekonstrukciju, izgradnju, dogradnju, opremanje, održavanje i upravljanje zgradom kirurgije i spojnim hodnikom Opće bolnice Varaždin te odluke o sposobnim natjecateljima.

Nakon spajanja bolnica Klenovnik i Novi Marof varaždinskoj Općoj bolnici, prema broju zaposlenih i broju kreveta, varaždinska bolnica peta je u zemlji po veličini.

Komentari