Naučite magiju izrade stakla kroz čak 80 besplatnih sati tečaja

Objavljeno: 02.12.2011. 15:27

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Kako bi revitalizirali još jedan tradicijski obrt te nadopunili  varaždinsku turističku ponudu,  Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina organiziraju besplatnu radionicu za obradu stakla.

U sklopu projekta SeeNet, Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina u Srednjoj strukovnoj školi u Varaždinu organizirat će radionicu za obradu stakla koja će se održati od 19. prosinca 2011. do 15.veljače 2012.

Radionica će obuhvatit tehnike fuzije stakla i klasičnog vitraja, a sastojat će se od 80 sati teorijske i praktične nastave.

Radionica obrade stakla je besplatna, a prijavnica i ostale informacije se mogu pronaći na web stranicama Turističke zajednice grada Varaždina www.tourism-varazdin.hr i web stranicama Grada Varaždina www.varazdin.hr.

U suradnji je sa Srednjom strukovnom školom iz Varaždina osmišljena  umjetnička radionica obrade stakla na kojoj će polaznici dobiti osnovno poznavanje materijala i metoda obrade.

Polaznici radionice usvojit će osnovne tehnike  fuzije, odnosno toplinske obrade stakla, i klasičnog vitraja te  dobiti priliku da osmisle novi proizvod od stakla.

Cilj radionice je oživljavanje još jednog starog zanata, ali i edukacija te razvijanje umjetničkog rada u tehnikama fuzije stakla i klasičnog vitraja.

Program SeeNet je inicijativa decentralizirane suradnje Republike Italije s državama jugoistočne Europe. Kroz SeeNet četiri su se istarske općine i grada te Grad Varaždin povezale te, uz potporu talijanske Regije Veneto kao koordinatora, osmislile program suradnje u području valorizacije kulturnog turizma te stvaranja zajedničke turističke ponude.

Komentari