Niču malonogometna igrališta oko Lepoglave

Objavljeno: 21.07.2011. 08:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

S ciljem poticanja na bavljenje sportom i rekreacijom svih generacija, a samim time i povećanja društvenog i sportskog standarda građana, uprava grada Lepoglave u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga aktivno radi na izgradnji malonogometnih igrališta na cijelom gradskom području.

Do sad ih je već izgrađeno šest, a pred samim završetkom izgradnje je i igralište u Vesi.

Izgradnja je započela lani, a adekvatan prostor za bavljenje sportskim aktivnostima mještani će dobiti već ovih dana. Vrijednost radova igrališta u Vesi je oko 400.000,00 kuna, a mještani će osim igrališta s vremenom dobiti i Društveni dom u neposrednoj blizi igrališta. Izgradnja malonogometnih igrališta dio je gradskog Programa izgradnje sportskih objekata koji je u cijelosti financiran iz gradskog proračuna.

Vrijednost izgradnje igrališta varira od naselja do naselja jer su, primjerice u naselju Čret mještani sami darovali zemlju. Nakon Lepoglavske Vesi, izgradnja malonogometnih igrališta u planu je i na širem gradskom području.

U Zlogonju, Kameničkom Vrhovcu i Kameničkom Podgorju već je započela izrada projektne dokumentacije i pripreme za otkup zemljišta, pa će u lepoglavskom kraju uvjeti za razvoj sportske rekreacije uskoro biti puno bolji.

izvor: lepoglava.net


Komentari