Noć bazena: Bogat program i humanitarna akcija "Plivanje za dječji osmjeh" na Gradskim bazenima

Piše: eVz

Objavljeno: 21.04.2015. 07:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Plakat

Na Gradskim bazenima u Varaždinu, u petak, 24. travnja u 17 sati održat će se program “Noć bazena” koji će trajati 24 sata, a u sklopu kojeg će se održati i humanitarna akcija “Plivanje za dječji osmijeh” s početkom u 19 sati, te prezentacija programa “Društva za zaštitu od dijabetesa grada Varaždina”.

U velikom i malom bazenu će se, s početkom u 17 sati, održavati prezentacije programa i treninzi plivačkih klubova koji treniraju na bazenima, tijekom kojih građani mogu pristupiti programima i besplatno se informirati s trenerima o aktivnostima klubova.

Vodeni vrtić, Obuka neplivača i Aqua gimnastika održavat će se u malom bazenu, dok će u velikom bazenu treninge prezentirati Plivački klub Varaždin, Plivački klub Barok, Vaterpolo klub Garestin, Klub podvodnih aktivnosti Drava i Plivački klub Vidra.

Humanitarna akcija “Plivanje za dječji osmijeh” tradicionalno će se održati i ove godine u suradnji s NC LIONS CLUB VARAŽDIN MILLENIUM, tijekom koje će se plivačima koji sudjeluju u plivačkom natjecanju, u roku od 24 sata, mjeriti i zbrajati preplivana udaljenost.

Cijena kotizacije za odrasle iznosi 30 kuna, a za djecu, studente, umirovljenike i članove HVIDRE 15 kuna. Kupnjom kotizacije plivačima je omogućen višekratan ulaz na bazene tijekom trajanja programa.

Svaki natjecatelj dobit će majicu i bočicu vode od sponzora. Sredstva prikupljena od kotizacija namijenjena su dječjem odjelu Varaždinske bolnice, a oni najbolji bit će nagrađeni simboličnim nagradama.

Početak akcije predviđen je za 19 sati u petak, a trajat će 24 sata, kroz cijelu noć, sve do subote u 19 sati.

Društvo za zaštitu od dijabetesa grada Varaždina se također pridružilo humanitarnoj akciji s besplatnim mjerenjem šećera u krvi za sve sudionike humanitarne akcije, a održat će se u petak, od 19 do 21 sat.

Inače, prošlogodišnji rekorder plivanja je Zdravko Hanžek s preplivanih 30 kilometara.

Cjelokupni program Noći bazena možete potražiti na internetskoj stranici Gradskih bazena Varaždin.

 

Komentari