Nove radionice za učenike i nazaposlene u CISOK-u Varaždin

Objavljeno: 16.09.2014. 09:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - Andrej Švoger

Varaždinski Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) i u drugoj polovici rujna organizira nove aktivnosti za učenike i nezaposlene osobe.

U utorak, 16. rujna te u četvrtak, 25. rujna, s početkom u 13:00 sati, održat će se radionica za nezaposlene osobe pod nazivom "Moj Europass životopis". Svi zainteresirani na ovoj će radionici dobiti konkretne uspute o ispunjavanju Europass životopisa, a isto tako će imati priliku na licu mjesta sastaviti svoj Europass životopis.

U četvrtak, 18. rujna u 10:00 sati održat će se radionica "Uvježbajmo razgovor za posao – zajedno!". Radionica je namijenjena nazaposlenim osobama, koje će dobiti priliku uvježbati razgovor za posao uz stručno vođenje i povratne informacije savjetnica CISOK-a. Kako bi simulacija razgovora na radionici bila što realnija, nezaposleni sa sobom mogu ponijeti i natječaj na koji bi se voljeli prijaviti.

U srijedu, 24. rujna i petak, 26. rujna u 14:00 sati za učenike srednjih škola, koji još uvijek nisu donijeli odluku o tome gdje će nastaviti svoje školovanje, održat će se radionica "S CISOK-om do prave odluke". Uz pomoć i podršku savjetnica te uz korištenje računalnog programa profesionalnog usmjeravanja "Moj izbor", učenici će moći preispitati vlastite profesionalne interese te utvrditi što je sve važno razmotriti da bi donijeli pravu odluku.

U ponedjeljak, 29. rujna u 13:00 sati održat će se radionica "Neka tvoj izbor bude Moj izbor". Radionica je namijenjena učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola. Učenici će uz pomoć računalnog programa profesionalnog usmjeravanja "Moj izbor" izvršiti samoprocjenu vlastitih profesionalnih interesa te se informirati o različitim zanimanjima. Uz pomoć stručnih savjetnica, razmotrit će uvjete upisa u željenu srednju školu te sva ostala pitanja i nedoumice vezane uz donošenje odluke o tome koju srednju školu upisati.  

U utorak, 30. rujna u 13:00 sati za učenike prvih razreda srednjih škola održat će se radionica "Dobro je učiti – dobro!". Učenici će tijekom radionice imati priliku naučiti što znači kvalitetno učiti, koje metode učenja primjenjivati za koju vrstu gradiva te kako razlučiti važno od nevažnog. Učenici će također sudjelovati u raspravi o tome ima li razlike u načinima učenja tijekom osnovne i srednje škole i tijekom fakulteta, a nastojati ćemo odgovoriti na pitanje važnosti cjeloživotnog učenja.

Informatička podrška korisnicima CISOK-a, nezaposlenim osobama, održava se svakodnevno. Na radionicu se potrebno prethodno najaviti, a termini održavanja radionice određuju se u dogovoru s najavljenim sudionicima. Na radionici korisnici uče o osnovama rada na računalu kako bi se mogli kasnije lakše sami snalaziti u pretraživanju i prijavljivanju na oglase za posao. Sadržaj radionice: prikaz tipkovnice s osnovnim funkcijama, prikaz radne površine, osnovne funkcije Microsoft Worda, Internet pretraživanje, E-mail, Skype. Radionica se održava četiri uzastopna dana po dva sata dnevno.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, a prijaviti se možete na broj telefona 042 302 179, e-mail: [email protected] ili osobno na adresi CISOK-a Varaždin - Ulica Ivana Kukuljevića 12. Radno vrijeme CISOK-a je od ponedjeljka do petka od 8:00 do 18:00 sati.

Komentari