Novi Erasmus+ projekt udruge Mladi za Marof

Piše: eVz

Objavljeno: 20.04.2015. 12:38

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Yia yeah

NOVA ERA U NOVOM MAROFU!

Novomarofska udruga Mladi za Marof je od 25. travnja do 3. svibnja domaćin međunarodnom osposobljavanju za osobe koje rade s mladima pod nazivom „NEW ERA - New Entrepreneurs in Rural Areas“ (NOVA ERA – Novi poduzetnici u ruralnim krajevima).

Ovaj projekt na temu poduzetništva financiran je kroz EU program Erasmus+ i okupit će 31 sudionika iz čak 10 zemalja.

Osposobljavanje se provodi osam dana i raspravljat će se o nezaposlenosti mladih u ruralnim krajevima poput naših zagorskih sela i mogućnostima ruralnog razvoja kroz poduzetništvo mladih.

Kroz razne radionice, koristeći različite metode, sudionici će učiti kako u ruralnim krajevima promovirati poduzetništvo kod mladih nezaposlenih osoba i pružiti im potporu kod samozapošljavanja, kako privući investicije u ruralne krajeve, podijeliti dobre primjere prakse iz raznih Europskih zemalja te promovirati interkulturalni dijalog i Europsko građanstvo.

Dugoročni cilj projekta je ruralni razvoj kroz usavršavanje i povećanje broja mladih poduzetnika u ruralnim krajevima.

 

Kako bi gosti što bolje upoznali s našim krajem, Marofčani će organizirati posjet etno parku Gradišće u Mađarevu gdje će članovi Etno udruge Greben kroz praktične radionice predstaviti tradiciju i običaje hrvatskog sela.

Jedna od tema bit će i sve popularnije socijalno poduzetništvo koje će sudionicima predstaviti Hrvoje Kovač iz Grada Lepoglave, a posjetit će se i Udruga žena Oreh Oštrice kao dobar primjer samozapošljavanja kroz socijalno poduzetništvo.

Članovima udruge Mladi za Marof ovo je drugi ovakav projekt nakon razmjene mladih „Yia-YEAH!“ koja je bila održana 2011.g. u Novom Marofu i plod je kontinuiranog desetogodišnjeg rada udruge.

Komentari