na sjednici gradskog vijeća

Novi Marof donio kriterije za zbrinjavanje otpada, ali i program o zaštiti divljači na području grada

Objavljeno: 31.01.2018. 12:07

Zadnja izmjena: 31.01.2018. 12:13

Gradsko vijeće Novog Marofa donijelo je odluku o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog i biorazgradivog komunalnog otpada na području grada Novog Marofa.

Ovom odlukom, između ostalog, definirani su kriteriji obračuna količine otpada, veličina i druge karakteristike spremnika za prikupljanje otpada, najmanja učestalost odvoza otpada, obračunska razdoblja kroz kalendarsku godinu, kao i područje pružanja javne usluge.

- Riječ je o usklađivanju s Uredbom o gospodarenju komunalnim otpadom koja je stupila na snagu 1. studenoga prošle godine. Nova uredba za cilj ima smanjenje ukupne količine mješovitog komunalnog otpada te podizanje razine svijesti o nužnosti razvrstavanja otpada te očuvanja prirode i okoliša – istaknuo je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač

Gradsko vijeće ujedno je prihvatilo i Odluku o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada i mjerama za uklanjanje odbačenog otpada na području grada.

- Učestala kontrola stanja spremnika za komunalni otpad, postavljanje znakova upozorenja o zabrani odbacivanja, redoviti godišnji nadzor s ciljem utvrđivanja postoje li lokacije gdje se nedozvoljeno odbacuje otpad, mogućnost prijave takvih slučajeva, kao i distribucija letaka o pravilnom načinu zbrinjavanja otpada, samo su neke od mjera koje je Gradsko vijeće prihvatilo a koje bi trebale spriječiti ilegalno odbacivanje otpada – pojasnio je Jenkač.

Novomarofski gradski vijećnici prihvatili su i prijedlog Odluke o početku izrade Programa zaštite divljači na području grada, a imenovani su i novi članovi Upravnih vijeća Pučkog otvorenog učilišta i Gradske knjižnice.

 

 

Komentari