Novi uspjesi varaždinskih školaraca na natjecanjima

Objavljeno: 18.05.2011. 14:40

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Varaždinski školarci i dalje nižu nagrade na državnim natjecanjima. Učenici varaždinske Strojarske i prometne škole sudjelovali su na 15. Državnom natjecanju učenika iz obrazovnog sektora Promet i logistika. Ne moramo ni reći da su bili najbolji.

Najbolji tehničar cestovnog prometa zove se Filip Pižeta, a najbolji vozač Kristian Radoš. Uz njih na 15. državnom natjecanju učenika iz obrazovnoga sektora Promet i logistika nastupila je i Aleksandra Kos i to u zanimanju špeditersko – agencijski tehničar, osvojivši odlično treće mjesto.

Najbolji tehničar cestovnog prometa Filip Pižeta na natjecanju je pokazao izvanredno znanje iz stručnih predmeta Prometna tehnika, Prijevoz tereta i putnika, Cestovna vozila, Propisi u cestovnom prometu.

Za natjecanje je  pripremio i prezentirao samostalni rad na temu Integrirani prijevoz putnika u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske.

Aleksandra Kos je pak predstavila cjelokupno stručno znanje i vještine svog zanimanja te je prezentirala samostalni rad na temu Tehnika privremenog uvoza i dopreme tereta iz Njemačke u Hrvatsku.

Inače, na natjecanju je sudjelovalo 26 prometnih škola koje obrazuju kadrove prometnih zanimanja različitih grana prometa.

I na državnom natjecanju srednjoškolskih učenika u strojarskim zanimanjima Strojarska i prometna škola imala je svog odličnog predstavnika.

Maturant Petar Belčić osvojio je odlično treće mjesto u disciplini dizajniranje računalom – CATIA i to u kategoriji 30 učenika iz 14 škola iz cijele Hrvatske.


Komentari