aktivni početak

Novu godinu Općina Breznički Hum započela je pripremama za novi EU projekt vrijedan preko 2 milijuna kuna

Objavljeno: 05.01.2018. 18:13

Zadnja izmjena: 05.01.2018. 18:14

Početkom siječnja pokrenut je dogovor o sudjelovanju u zajedničkom Euro projektu kojega će nositelj biti općina Breznički Hum, a riječ je o pripremi projekta iz područja kulture koji bi se financirao iz programa Kultura u zajednici što sufinancira socijalni fond EU.

Općina kao nositelj okupila je nekoliko partnera na projektu kao što je limena glazba Sv. Martin, Knjižnica i čitaonica Novi Marof, Udruga umirovljenika Prigorčica iz Breznice, Udruga Praškocijeve haramije iz Visokog, Vatrogasna limena glazba Predavac iz Rovišća te Varaždinske mažoretkinje.

Predviđeno trajanje projekta je dvije godine, a u tom će vremenu svi sudionici kroz različite aktivnosti pokušati svoje kulturne programe prikazati velikom auditoriju prezentirajući tako svoj rad te potaknuti više mladih ljudi na aktivnosti i bavljenje umjetničkim i kulturnim sadržajima.

Ako prođe na Natječaju krajem veljače 2018. godine, ovaj će projekt u konačnici sudionicima moći pribaviti značajna sredstva iz Europske Unije u iznosu do 2,5 milijuna kuna što bi im uvelike olakšalo financiranje novih uniformi i instrumenata, tehničku opremu potrebnu za njihove aktivnosti i nastupe kao i određene manifestacije i sadržaje.

Komentari