NUM-u odobren novi projekt iz fondova EU-a

Objavljeno: 14.04.2015. 09:41

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Članove Nezavisne udruge mladih ovih je dana razveselila nova pozitivna vijest što se tiče fondova Europske unije. Naime, odobren im je još jedan projekt u sklopu programa Erasmus+.

Riječ je o projektu pod nazivom Be Active! kojem je tema spajanje volonterizma i ekologije. U sklopu projekta Lepoglavu će u razdoblju od 10. do 17. kolovoza posjetiti ukupno 15 mladih iz Španjolske, Italije i Poljske koji će učiti o prednostima i važnosti volontiranja, kako raditi s volonterima, važnosti očuvanja okoliša te kako povezati sve navedeno.

Za provedbu ovog projekta, koji će trajati ukupno četiri mjeseca, Nezavisna udruga mladih iz navedenog će fonda dobiti nešto manje od 70 tisuća kuna.

I dok mnoge organizacije muku muče s financiranjem svojih aktivnosti, mladi Lepoglavčani još su jednom pokazali da znaju iskoristiti različite mogućnosti i pogodnosti koje se nude upravo za tu svrhu.

Podsjetimo, Nezavisna udruga mladih trenutno ima dvije osobe zaposlene na puno radno vrijeme što financira Ministarstvo socijalne politike i mladih te Zaklada za razvoj civilnog društva, a trenutno provode i pet projekata iz različih fondova ukupne vrijednosti više od 1.5 milijuna kuna.

Komentari