traže hitan sastanak

Marijan Škvarić (HNS): 'Od Županije tražimo financiranje učitelja u cjelodnevnom boravku'

Objavljeno: 12.06.2018. 11:11

Zadnja izmjena: 12.06.2018. 11:19

Foto: Mirela Horvat

Danas je HNS održao konferenciju za novinare na kojoj je tema bila obrazovanje u Varaždinskoj županiji o čemu su govorili Marijan Škvarić i Igor Klopotan.

Na konferenciji su Marijan Škvarić i Igor Klopotan govorili o projektima vezanim za obrazovanje u našoj županiji, a posebno su se dotaknuli potrebe realizacije cjelodnevnog boravka u osnovnim školama kojima je osnivač Županija. 

- Grad Lepoglava prvi je 2004. godine uveo jednosmjensku nastavu, pratimo naše školarce i potičemo izvrsnost, a za jedno od tri prvih mjesta na županijskim natjecanjima, učenici i mentori dobivaju novčane nagrade. Također, nameće se problem cjelodnevnog boravka u osnovnim školama pa pozivamo Županiju da hitno sazove sastanak svih gradonačelnika, načelnika i ravnatelja škola sa svi zajedno i javno, bez dosadašnjih skrivanja, pripremimo program kako bi od 9. mjeseca djeca imala cjelodnevni boravak u školama. No, ističem da se ne slažemo se da nastavnici koji rade u cjelodnevnom boravku budu financirani iz proračuna gradova i općina već da tu obavezu preuzme Županija jer 1 nastavnik na 28 djece košta 100 000 kuna. Tu je i problem prehrane koji bi roditelje koštao oko 300-350 kuna mjesečno što je za mnoge veliki iznos i tu mi možemo uskočiti sa 50% sufinanciranja. Pametnije bi bilo da je Županija uložila sredstva u taj segment, a ne primjerice u dvorac Šaulovec - rekao je Škvarić

 

Komentari