promjene

Od sljedećeg mjeseca Grad umjesto Centra za socijalnu skrb odlučuje o naknadama za stanovanje

Objavljeno: 26.02.2018. 18:09

Zadnja izmjena: 26.02.2018. 18:46

Grad Varaždin i Centar za socijalnu skrb 2014. godine sklopili su ugovor o međusobnoj suradnji, kojim se u ime i na račun Grada obavljaju sve radnje ostvarivanja prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja korisnika zajamčene minimalne naknade. To je do sada obavljao Centar za socijalnu skrb, no sada se pojavio prijedlog da tu obavezu preuzme Grad, pa smo upitali dogradonačelnicu Sandru Malenicu da nam objasni potrebu za tom promjenom.

Navedeni prijedlog odluke o ostvarivanju prava na pomoć za podmirenje troškova stanovanja korisnika zajamčene minimalne naknade, razmatrat će se 28. veljače na sjednici Gradskog vijeća. Naime, nakon obavljenog nadzora iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Centru za socijalnu skrb izrečena je mjera da odmah po zaprimanju Izvješća o stručnom nadzoru raskinu ugovor o međusobnoj suradnji s Gradom Varaždinom, što je i učinjeno 19. veljače.

Nakon što smo gradonačelnici postavili upit u vezi tog prijedloga, ona odgovara kako je Centar to obavljao neko vrijeme no, od sljedećeg mjeseca tu će djelatnost obavljati nadležni upravni odjel za socijalnu skrb Grada Varaždina, budući da je to u nadležnosti Grada koji i subvencionira svojevrsne vouchere, koji se odnose na plaćanje troškova stanovanja. Prije izlaženja s tim prijedlogom, kontaktirani su i drugi gradovi od kojih su traženi savjeti.

Komentari