razočaran prozivanjem

Ravnatelj knjižnice napokon javno otkrio svoj stav o preseljenju knjižnice

Objavljeno: 25.10.2017. 09:44

Zadnja izmjena: 25.10.2017. 11:31

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća ravnatelj Gradske knjižnice Mario Šoštarić bio je razočaran jer se knjižnica proziva da posluje s gubitkom, a ujedno je i naglasio potrebu za stvaranjem knjižnice za 21. stoljeće što bi Varteksova robna kuća omogućila.

Jučer se na sjednici Gradskog vijeća vodila žustra rasprava o problemu smještaja Gradske knjižnice u prostore Varteksove robne kuće, ali i prozivalo ravnatelja da posluje s gubitkom, što je Šoštarić kategorički odbacio.

- Gradska knjižnica se već drugi puta proziva da dvije godine posluje s gubitkom od 250 tisuća kuna, a od kada sam ja ravnatelj nikad nije poslovala s gubitkom. Prošle godine ostvarili smo višak od 198 tisuća kuna, a danas imamo 260 tisuća kuna vlastitih sredstava - rekao je Šoštarić.

"Bivša robna kuća je rješenje"

Osvrnuo se i na pitanje namjene Varteksove robne kuće u koju bi Habijan, kako je izjavio, radije smjestio neke komercijalne sadržaje koji su i prije postojali na tom mjestu jer po njegovom mišljenju, preseljenje knjižnice nije nužnost, dok bi Čehok ipak unutra smjestio knjižničku građu.

Za razliku od Habijanovog mišljenja, Šoštarić smatra da je preseljenje i proširenje knjižnice nužno i da bi Vartekosva robna kuća mogla zadovoljiti potrebne standarde, budući da plan preseljenja u vilu Oršić nije uspio.

- Trenutno radimo na 740 m2 i imamo 280 tisuća knjiga, a robna kuća Varteks nudi nam više od 2000m2 koji obuhvaća korišteni prostor, spremište i tavan. Na taj način zadovoljili bi se propisani knjižnički standardi, a sam gradonačelnik i struka slažu se da je najbolje riješenje nova knjižnica - izjavio je ravnatelj Šoštarić.

Komentari