Održan okrugli stol "Aqua Iasae i projekti EU - Zavoda za znanstveni rad u Varaždinu"

Objavljeno: 13.03.2015. 20:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

"Aqua Iasae i projekti EU - Zavoda za znanstveni rad u Varaždinu", naziv je okruglog stola koji je u organizaciji Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti – Zavoda za znanstveni rad u Varaždinu i Zavičajnog Muzeja Varaždinske Toplice, održan u petak u Varaždinskim Toplicama.

Goste su pozdravili Goranka Štefanić, gradonačelnica V. Toplica,  ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, Damir Mihalić, ravnateljica Muzeja Spomenka Vlahović te voditelj varaždinskog Zavoda akademika, Stjepan Damjanović.

Okrugli je stol, pod vodstvom Vladimira Huzjana, upravitelja Zavoda HAZU-a Varaždin, započeo predavanjem Spomenke Vlahović, održanome na temu Europski prekogranični projekt akronima "Rođenja Europe" u funkciji razvoja kulturnog turizma V. Toplica.

Uslijedilo je predavanje Eduarda  i Nine Kušen Tomljanović, "Aqua Iasae na razmeđi između zdravog i kulturnog turizma".

Nakon stanke, gosti i predavači "napustili" su Toplice i Županiju pa se razgovaralo o projektu "Muzejski kvart" u Koprivnici i turizam, o rezultatima dosadašnjeg istraživanja i turističkog potencijala arheološkog nalazišta Ferenćica, o tematskom putu Zrinskih te o revitalizaciji koprivničke renesansne tvrđave, problemima, mogućnostima i smjernicama.

Nakon završetka predavanja održana je konstruktivna rasprava o turističkom potencijalu Varaždinskih Toplica i Koprivnice.

Komentari