Održan okrugli stol na temu Europska iskustva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje

Objavljeno: 14.02.2015. 18:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

U sklopu provedbe projekta ''Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje'' u Županijskoj palači u Varaždinu održan je četvrti po redu, ujedno i posljednji, okrugli stol na temu „Europska iskustva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje – primjeri dobre prakse“.

Naime, Varaždinska županija nositelj je projekta „Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje“ financiranog iz darovnice  „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja“ u okviru Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala (IV. komponenta Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) 2007.-2013.).

Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Varaždin, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Varaždin i Razvojna agencija Sjever – DAN. Projektom će se pružiti potpora lokalnim dionicima u razvoju i provedbi politika lokalnog zapošljavanja i razvoja ljudskih potencijala kroz partnerski pristup te ojačati kapaciteti Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić izrazio je zadovoljstvo što su svi partneri u projektu tijekom proteklih 16 mjeseci zajedno surađivali u provedbi aktivnosti.

- Na zanimljivim radionicama i okruglim stolovima pokazalo se da je jedino kroz partnerski pristup i suradnju između javnog, privatnog i civilnog sektora moguće postići konkretne rezultate. Stoga vjerujem da će rezultati provedbe projekta doprinijeti našem zajedničkom cilju, a to je smanjenje nezaposlenosti – istaknuo je zamjenik Košić te dodao kako mu je drago da ovaj projekt ima svoj nastavak, odnosno što je odobren novi projekt financiran iz darovnice Lokalna partnerstva za zapošljavanje, u kojem će vodeći partner biti HZZ Varaždin, a ciljevi tog projekta su daljnje osnaživanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje.

Na okruglom stolu govorila je i gđa. Heidelore Rathgen iz Njemačke, koja je radila na izradi Strategije razvoja ljudskih potencijala Varaždinske županije te ima dugogodišnje iskustvo u kreiranju politika zapošljavanja na lokalnoj razini i suradnji s lokalnim partnerstvima za zapošljavanje u europskim državama.

Komentari