Održana akcija dobrovoljnog davanja krvi na FOI - u

Piše: eVz

Objavljeno: 17.04.2015. 08:03

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u suradnji sa Studentskim zborom Fakulteta organizacije i informatike te Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin provelo je akciju dobrovoljnog davanja krvi za studente i djelatnike FOI - a Varaždin.

Želju za davanjem krvi iskazalo je 75 darivatelja od kojih je 66 dalo krv, dok je ostalih 9 bilo odbijeno iz medicinskih razloga. Od ukupnog broja prikupljenih doza, njih 35 prvi je put dalo krv.

- Kako ovih dana imamo mnoštvo apela za darivanje krvi moramo napomenuti da na Odjelu za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin na zalihi ima dovoljne količine krvi za potrebe varaždinske i čakovečke bolnice krvi ista - istaknula je Sandra Mintas, ravnateljica GDCK Varaždin.

U organizaciji GDCK Varaždin do 31. ožujka 2014. godine ukupno je prikupljeno 1.372 doze krvi od 5 tisuća doza što je plan za 2015. godinu.

GDCK Varaždin se ovim putem zahvaljuje svim darivateljima koji se odazivaju na akcije darivanje krvi te time doprinose dostatnim zalihama krvi i krvnih pripravaka za liječenje pacijenata.

 

Komentari