Održana redovna skupština DVD-a Maruševec

Objavljeno: 29.03.2011. 09:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: marusevec.hr

Održana je 104. redovna skupština DVD-a Maruševec.

DVD Maruševec je tijekom 2010. godine imao 14 intervencija od kojih su dvije bile požari, jedna intervencija bila je prilikom prometne nesreće, a 11 kod elementarne nepogode, odnosno poplave. Upravo te zadnje intervencije po trajanju su bile najduže, tako da je utrošeno ukupno 1920 minuta.

S obzirom da maruševečki vatrogasci još nemaju vatrogasnu garažu, njihovo navalno vozilo i cisterna bili su parkirani na otvorenom pa je u zimskom periodu bilo problema kod izlazaka na intervencije. Zapovjednik DVD-a Maruševec zato je zahvalio Javnoj vatrogasnoj postrojbi Varaždin te susjednim društvima iz Ivanca, Vinice i Vidovca, koji su uskakali u pojedinim slučajevima.

Intenzivno se radilo i na osposobljavanju postojećih i novih članova, a rezultati su vidljivi kod intervencija, a isto tako muška i ženska ekipa postizale su zapažene rezultate na vježbama u Gojancu, Vinici i Zaprešiću.

DVD je ove godine uveo nagradu za najboljeg vatrogasca, a prvi dobitnik je Snježana Nemec članica ženske vatrogasne ekipe DVD-a Maruševec, koja osim što je prvi ženski ispitani vatrogasac u povijesti maruševečkog DVD-a, zaslužuje nagradu jer se posebno istakla svojom aktivnošću i predanošću vatrogastvu.

Na kraju Skupštine koja je održana u Domu kulture Općine Maruševec domaćini su za goste pripremili deset minutni filmski uradak u vlastitoj režiji koji uz dozu humora prikazuje svakodnevni život dobrovoljnih vatrogasaca i promjene koje u isti donosi zvuk sirene.


marusevec.hr


Komentari