Održana sjednica Upravnog odbora Zaklade za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael

Objavljeno: 31.01.2015. 20:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Izvor: galerija-images/zaklada sv mihael

U Županijskoj palači u Varaždinu održana je druga Sjednica Upravnog odbora Zaklade za prevenciju kriminaliteta „Sveti Mihael“, a sjednici su prisustvovali svi članovi upravnog odbora te predsjednica Zaklade Dubravka Biberdžić i upravitelj Alen Kišić, koji su uz Poslovnik o radu Upravnog odbora donijeli i Pravilnik o načinu i postupku dodjele potpora iz sredstava Zaklade Sv. Mihael, koja će biti usredotočena na projekte prevencije svih vrsta kriminaliteta, a koje će moći prijaviti fizičke i pravne osobe s područja Varaždinske županije.

- Otvorili smo dosta široke mogućnosti da nam se potencijalni prijavitelji projekata mogu javiti kako bi podigli prevenciju kriminaliteta na višu razinu. Članstvo Upravnog odbora je potpuno transparentno nepolitičko tijelo koje će moći relevantno donositi odluke o projektima koji zaslužuju potporu Zaklade - naglasio je njezin upravitelj Alen Kišić, najavivši pritom aktivnosti vezane za prikupljanje sredstava, budući da su pribavljeni svi potrebni dokumenti i obavljene pravne predradnje da se mogu podijeliti potpore.

Kišić je također potvrdio i da će Varaždinska županija osigurati 15 tisuća kuna za rad Zaklade, no očekuje kako će se više sredstava prikupiti kroz projekte prikupljanjem sredstava.

–U ožujku počinje prikupljanje sredstava, a u svibnju ćemo objaviti poziv udruga, pravnim i fizičkim osobama na prijavu projekata za prevenciju kriminaliteta – zaključio je Kišić.

Centralna baza projekata biti će u Službi prevencije kriminaliteta Policijske uprave varaždinske, kako bi sustav bio transparentan s aktualnim podacima o aktualnom stanju projekata kako ne bi došlo do zlouporabe, kazao je na sjednici zamjenik predsjednice Zaklade Darko Dragičević iz Policijske uprave varaždinske, te pozvao građane da ukoliko žele pomoći svojoj društvenoj zajednici neka uplaćuju sredstva u Zakladu za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael.

{gallery}zaklada sv mihael{/gallery}

Komentari