Održano Međužupanijsko natjecanje iz Crvenog križa

Piše: eVz

Objavljeno: 21.04.2015. 08:26

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Osnovna škola Ludbreg bila je domaćin Sedmog međužupanijskog natjecanja ekipa mladih Hrvatskog crvenog križa s područja Međimurske, Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije u organizaciji Društva Crvenog križa Varaždinske županije.

U dvjema kategorijama, mladež i pomladak, natjecalo se ukupno 18 ekipa koje su prošle izlučna natjecanja na području svojih županija i pritom pokazale najviše znanja i kompetencija.

Za sve natjecatelje bio je pripremljen i vrlo zanimljiv program za samo svečano otvorenje. Posebno su oduševili učenici ludbreške škole odlično odglumljenim igrokazom „Božja vola“, temeljenom na Gruntovčanima koje je napisao veliki Ludbrežanin Mladen Kerstner.

Natjecateljima su se uvodno obratili u ime domaćina ravnateljica OŠ Ludbreg Kristina Stanko i predsjednik DCK Varaždinske županije Nebojša Buđanovac, dok je natjecanje otvorio zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kišić.

-Bez obzira kako će završiti natjecanje, sa sigurnošću možemo svima čestitati i reći da ste svi vi već pobjednici. Odabrali ste jednu izvannastavnu aktivnost koja se temelji na humanosti i pomoći drugima, nemoćnijima i slabijima i samo vam mogu poželjeti da nastavite tako i u budućnosti i budete na raspolaganju Crvenom križu. Ovdje su danas predstavnici triju županija sjeverne Hrvatske, dijela države koji je poznat upravo po toj humanosti i pomaganju drugima. I zato nije slučajno da upravo ovdje  na sjeveru Hrvatske imamo najrazvijenije vatrogasce, Crveni križ, dobrovoljno darivanje krvi ili Caritas, i to služi na čast svima uključenima – istaknuo ja zamjenik župana Kišić prigodom otvorenja Međužupanijskog natjecanja.

Nakon toga, natjecatelji su pristupili cjelodnevnim natjecanjima u pokazivanju pružanja pomoći i rješavanju teorijskih testova. U kategoriji mladeži, odnosno srednjih škola, najboljima su se pokazali učenici Srednje škole Ivanec pod vodstvom mentorice Jasminke Vujasinović, ispred Gimnazije Josip Slavenskog iz Čakovca te Srednje škole iz Krapine.

U kategoriji podmladka pobjednik je ekipa Osnovne škole Donji Kraljevec iz Međimurske županije pod vodstvom mentorice Dunje Novak, a slijede OŠ Braće Radić iz Brestovca Orehovečkog i OŠ Augusta Cesarca iz Krapine, dok je najbolje plasirana ekipa iz Varaždinske županije bila Osnovna škola Breznički Hum na četvrtom mjestu. Najbolje ekipe su se plasirale na državno natjecanje u Splitu koje će se održati 9. svibnja ove godine.

 

Komentari