iz varaždinske bolnice

FOTO Operacijske sestre varaždinske bolnice uče o novim tehnologijama u operacijskoj sali

Objavljeno: 27.10.2017. 16:03

Zadnja izmjena: 27.10.2017. 16:08

Jučer je u Varaždinu svečano otvoren trodnevni 16. Stručni skup operacijskih sestara Hrvatske u organizaciji Hrvatskog nacionalnog saveza sestrinstva, Hrvatskog društva operacijskih sestara i Opće bolnice Varaždin pod temom 'Nove tehnologije u operacijskoj sali.'

Kirurg i medicinska sestra nerazdvojni su tim o kojem ovisi tijek i završetak operacije, a  instrumentarka je zvanje koje medicinska sestra stječe nakon edukacije unutar operacijske sale, a edukator je starija sestra unutar tima pa su takvi skupovi uz operacijske sale jedina mjesta edukacije sestara budući da posebne edukacije za operacijske sestre ne postoje. Trenutno u varaždinskoj Općoj bolnici rade 43 instrumentarke.

„To je specifično zanimanje u kojem morate znati puno o operativnim tehnikama, ali i o novim tehnologijama, o čemu govorimo na ovom skupu. Tehnički napredak struke mora biti popraćen sestrama koje dobro vladaju tim tehnikama. Najveći zadatak je pripremiti aseptične uvjete za pacijenta i osigurati sigurnost tog pacijenta koji je središte našeg rada u operacijskim salama - rekla je pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić.

 

Komentari