Ovog tjedna pojačan porezni nadzor u pekarama

Objavljeno: 12.11.2014. 21:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

​Porezna uprava najavila je da će tijekom ovog tjedna provoditi pojačani nadzor primjene odredbi zakona o fiskalizaciji u proizvodnji i prodaji pekarskih proizvoda.

Ovlašteni službenici Ministarstva financija – Porezne uprave u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti provoditi će pojačane nadzore osobito kod obveznika koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje pekarskih proizvoda i trgovine u razdoblju od 13.11. do 16.11.2014. godine.

Nadzor primjene odredaba Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom provodi se kontinuirano u tijeku cijele 2014. godine s ciljem smanjenja broja obveznika koji ne posluju u skladu sa zakonskim odrebama i time predstavljaju nelojalnu konkurenciju urednim poreznim obveznicima.

Na svojim internetskim stranicama, Porezna uprava poziva sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1001, web servisa „Pišite nam“ http://www.porezna-uprava.hr/bi/Stranice/Pisite-nam.aspx ili dolaskom u lokalnu ispostavu Porezne uprave.

Komentari