Policajci sirenama odaju počast stradalim kolegama

Objavljeno: 11.09.2014. 19:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Sindikat policije Hrvatske poziva sve policijske službenike i djelatnike MUP-a da, znak potpore svim policijskim službenicima i djelatnicima MUP-a nastradalima samo zato što su obavljali svoj posao, 12. rujna, točno u podne, na minutu, zvukovnim i svjetlosnim znakovima odaju počast i zahvalu svim nastradalim kolegama

Oni koji to, zbog prirode posla koji obavljaju, nisu u mogućnosti učiniti, SPH poziva da zahvalu i solidarnost iskažu minutom šutnje.

- Sindikat policije Hrvatske, uvažavajući međusobnu neovisnost svakog od tri segmenta vlasti (izvršne, zakonodavne i sudske), ipak mora reagirati na informaciju koja je objavljena 9. rujna 2014. godine, kada je izrečena nepravomoćna sudska presuda zbog teškog i brutalnog napada na policijske službenike u Belovaru kod Sesveta. Prilikom napad su dvojica policijskih službenika "doslovno zapaljena", nakon čega je uslijedio dugotrajan oporavak, dok su ozljede jednog kolege bile takve da je morao biti na intenzivnoj njezi više mjeseci, te terapija i oporavak i dalje traju, a sasvim je izvjesno da se naš kolega više nikada neće u potpunosti oporaviti, tj. da je brutalnim napadom i paljenjem zauvijek narušeno njegovo zdravlje. Ne želimo vršiti nikakav pritisak na sudsku vlast, a niti na ishod drugostupanjske presude, međutim javni moral i više dobro nas prisiljavaju da, ovim putem, ukažemo na doista nedovoljnu zakonsku zaštićenost policijskih službenika, na svakodnevne opasnosti kojima su izloženi, te također, da našim dragim kolegama poželimo još brži i potpuniji oporavak - stoji u priopćenju SPH, u kojem pozivaju policajce na akciju potpore.

Komentari