Policija Varaždincima: Na prometnicama imamo poteškoće, prilagodite se zimskim uvjetima

Piše: eVaraždin

Objavljeno: 06.02.2015. 15:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

S obzirom da je praćenjem prometa na području Varaždinske županije od strane policije uočeno da unatoč zabrani prometnicama i dalje prometuje veliki broj teretnih vozila s priključnim vozilima, te ostalih vozila bez propisane zimske opreme, iz PU varaždinske stiglo je izvanredno priopćenje za medije u kojem upozoravaju vozače da se drže propisa.

Naime, prometovanje teretnih vozila s priključnim vozilima i vozila bez propisane zimske opreme uzrokuje poteškoće u odvijanju prometa na cestama.

- Upozoravamo da je za vrijeme zimskih uvjeta na cestama (uvjeti kada je kolnik prekriven snijegom ili je poledica) zabranjen promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključnim vozilom - kažu u policiji, te podsjećaju da je za kršenje navedenih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama propisana novčana kazna za vozača u iznosu od 700 kuna, a za pravne osobe i obrtnike koji dopuštaju sudjelovanje u prometu takvih vozila novčana kazna u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna.

- Također, napominjemo da su vozači motornih vozila dužni prije uključivanja u promet očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg na vozilu. Za kršenje ove odredbe spomenutog Zakona propisana je kazna u iznosu od također 700 kuna za vozača.

Komentari