Božić na poštanskim markama uz posjet vrtićaraca iz Aleje

Objavljeno: 02.12.2011. 09:29

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Ovaj četvrtak otvorena je nova filatelistička izložba poštanskom uredu Varaždin, povodom Božićnih blagdana i Nove godine, u suradnji Hrvatske pošte i  Varaždinskog kluba kolekcionara.

Autor izložbe je gospodin Stjepan Kovačić, koji vrijedno skuplja poštanske marke već više od četrdeset godina, a posebno mu je omiljena tema Božić na poštanskim markama, prigodnim omotnicama, čestitkama i pismima.

Prisutnima se obratila Suzana Ptiček u ime Hrvatske pošte  i Josip Jelenečki ispred Varaždinskog kluba kolekcionara. Djeca iz Dječjeg vrtića Varaždin, Vrtić Aleja uz pratnju tete Ljiljane i Karmen otpjevala su i otplesala dvije pjesmice.

Izložbu je otvorio biskup Varaždinske biskupije gospodin Josip Mrzljak, obrativši se prisutnima i djeci s nekoliko ugodnih riječi.

Izložba se može razgledati do sredine siječnja.

Vrtićarci iz Aleje u posjetu Pošti

Predškolska grupa  vrtića Aleja, Dječjeg vrtića Varaždin posjetila je poštanski ured 42000 Varaždin. Djeca su razgledala poštanski ured, pričala o čestitkama za nadolazeće blagdane i otpjevali i otplesali pjesmice koje su pripremili za ovu prigodu. Pripremile su ih tete Ljiljana Čurčija i Karmen Jakopović.

U razgovoru su priznali da su već nekoliko pisama sa željama  poslali Svetom Nikoli, zaštitniku djece.  Djeca su se oduševila izborom igračaka u pošti, te su zabrali po nešto za sebe, a nakon svog programa počastili su se domaćim kolačima koje su ispekle tete poštarice, Anislava, Aurelija i Jasna

Komentari