Potpisan Sporazum o prepoznavanju i poticanju izvrsnosti

Objavljeno: 15.02.2011. 11:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

U Županijskoj palači danas je potpisan Sporazum između Varaždinske županije i Rotary Club Varaždin.

Ovim su Sporazumom dvije strane potpisnice utvrdile međusobna prava i obveze u provedbi godišnje nagrade za izvrsnost.

Naime, Varaždinska županija provodi brojne aktivnosti usmjerene poticanju izvrsnosti u srednjim školama na svom području, a Rotary Club iz svojega Fonda za nagrađivanje izvrsnosti dodjeljuje godišnju nagradu za izvrsnost pa će odsad, u okviru ovog Sporazuma, srednje škole same prijavljivati najbolje učenike na natječaj.

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar istaknuo je kako je uvjeren da će ova akcija izazvati veliki interes te motivirati mlade ljude za daljnju edukaciju i predani rad.

- Varaždinska županija ima četiri centra izvrsnosti u koje je prijavljeno 933 učenika uz vodstvo 64 mentora u koje godišnje ulažemo gotovo dva milijuna kuna. Naši učenici pritom ostvaruju značajne rezultate pa smo u osvajanju medalja na državnim razinama u rangu jednog Zagreba, odnosno kao Rijeka, Osijek i Split zajedno - pojasnio je župan.

U ime Rotary Cluba Varaždin Sporazum je potpisao predsjednik Tomislav Cvetko koji je istaknuo kako mu je drago što se Županija pridružila ovom projektu. Pojasnio je kao je najveća promjena kod ovogodišnjeg nagrađivanja izvrsnosti ta da će same institucije predlagati svoje najbolje kandidate.

- U okviru naše djelatnosti Rotary Cluba Varaždin osnovan je fond kojim se financiraju Nagrade za izvrsnost, a ukupan ovogodišnji fond iznosi 40.000 kuna. To nije mnogo, više je simbolički, ali vjerujemo da će biti poticaj mladima da budu još izvrsniji, rekao je Cvetko.

Inače, Fond za nagrađivanje izvrsnosti Rotary Cluba Varaždin želi promijeniti odnos prema mladim perspektivim ljudima, budućim stručnjacima i znanstvenicima. Ovim se nagradama žele pokrenuti procesi u lokalnoj sredini kojima bi se najtalentiraniji identificirali, nagrađivali i poticali na daljnje uspjehe.

Komentari