što vi mislite o tome?

ANKETA U našim bi se vrtićima i školama uskoro mogla naći i prva slikovnica o istospolnim obiteljima

Objavljeno: 05.01.2018. 16:43

Zadnja izmjena: 05.01.2018. 17:35

Svojevrsne slikovnice koje govore o istospolnim obiteljima u nekim europskim zemljama već postoje i nisu nikakva novost pa će uskoro i Hrvatska dobiti jednu takvu koja bi se trebala naći u nekim školama i vrtićima.

Izdavač prve takve hrvatske slikovnice koja će svjetlo dana ugledati već 18. siječnja je udruga 'Dugine obitelji' koja okuplja dvadesetak istospolnih parova s djecom, a ovom slikovnicom žele objasniti svoj djeci da je sasvim u redu imati dvije mame ili dva oca.

Iako je u drugim europskim zemljama ovakva literatura uobičajena, a i u Hrvatskoj postoje prijevodi nekih stranih izdanja u kojima se spominju obitelji s istospolnim roditeljima, pokrenuta je inicijativa da i Hrvatska dobije svoju vlastitu slikovnicu ove tematike koja još uvijek uvelike dijeli hrvatsku javnost.

Prvih 500 primjeraka podijelit će se po školama i vrtićima koji su se javili da žele svoj primjerak slikovnice, koja se neće naći u prodaji, a oni koji ne uspiju dobiti svoj primjerak moći će besplatno slikovnicu skinuti sa stranice udruge, dok su u pripremi i prijevodi na njemački, engleski, talijanski i francuski jezik.

Budući da je ova problematika u našem društvu vrlo aktualna, a mišljenja su u velikoj mjeri podijeljena, zanima nas što mislite o prvoj takvoj slikovnici u Hrvatskoj i njezinom uvođenju u vrtiće i škole pa smo vam pripremili anketu.

Rezultati ankete

Gay slikovnica u našim vrtićima i školama?

Za

33%

Protiv

58%

Ne znam

8%

Komentari