Prva zornica: Otvorena Godina posvećenog života za Varaždinsku biskupiju

Objavljeno: 30.11.2014. 19:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: IKA.hr

Na prvu nedjelju došašća, u franjevačkoj crkvi Sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu varaždinski biskup Josip Mrzljak predvodio je prvu misu zornicu u novoj crkvenoj godini te tom prigodom otvorio Godinu posvećenog života za Varaždinsku biskupiju...

U prepunoj franjevačkoj crkvi biskupu je dobrodošlicu izrazio fra Marko Malović, gvardijan Franjevačkog samostana, te tom prilikom zapalio prvu svijeću na adventskom vijencu.

- Danas započinje Godina posvećenog života za cijelu Crkvu koju je proglasio papa Franjo. Želim da tu Godinu za našu Varaždinsku biskupiju otvorimo ovdje u franjevačkoj crkvi. Godina posvećenog života počinje danas, a završava na Svijećnicu 2016. godine. Ova je godina napose godina redovnika i redovnica, Godina u kojoj Crkva na poseban način razmišlja o važnosti redovnika i redovnica u životu Crkve - rekao je biskup Mrzljak na početku zornice koju je slavio s varaždinskim franjevcima.

Godina posvećenog života nije samo godina redovnika i redovnica već Godina cijele Crkve.

- To je Godina svih nas kršćana jer svi smo mi po krštenju posvećeni, a krštenje je jedna posebna posveta kojom želimo ići putem Isusa Krista - naglasio je biskup.

Komentari