Odgovorno ljetovanje

Ovo su savjeti i preporuke Ravnateljstva civilne zaštite građanima za sigurno ljeto

Objavljeno: 18.07.2023. 18:31

Zadnja izmjena: 18.07.2023. 18:45

Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova RH u svom letku pod nazivom "Odgovorno uživajte u ljetovanju" dalo je građanima i turistma korisne savjete i preporuke kako bi bili sigurni tijekom ljetnih mjeseci.

U letku se građane savjetuje da redovito prate vremensku prognozu, odnosno informacije o upozorenjima na opasne vremenske pojave i toplinske valove. Savjetuje ih se i da se zaštite tako da izbjegavaju izlaganje izravnoj sunčevoj svjetlosti između 10 i 17 sati, da piju dovoljno tekućine, nose laganu, svijetlu odječu te ne ostavljaju djecu i životinje u parkiranom vozilu.

Izletnicima preporučuju da u prirodu ne idu sami te da obavezno ponesu prikladnu odjeću i obuću, zalihe vode i hrane te napunjeni mobitel. U slučaju opasnosti uputno je nazvati broj 112, putem kojeg se može dobiti pomoć policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe, gorske službe spašavanja i drugih relevantnih službi. 

Za pomoć u opasnosti iz Ravnateljstva upućuju na broj 112,  putem kojeg se može dobiti pomoć policije, vatrogasaca, hitne medicinske službe, gorske službe spašavanja i drugih relevantnih službi. Također se upozorava da je paljenje vatre na otvorenom strogo zabranjeno, a ukoliko se uoči plamen ili dim, da se odmah nazove 112 ili vatrogasce na 193.

Komentari