treća sreća

Rebalans proračuna jednoglasno prihvaćen - na odluku prevagnuo prijevoz "busekima"

Objavljeno: 01.07.2016. 12:22

Zadnja izmjena: 01.07.2016. 12:28

Foto: Sonja Ognjenović

Nakon dva prethodna odbijanja, rebalans Gradskog proračuna prihvaćen je jednoglasno, a za to je nazaslužniji razlog bio omogućavanje jeftinijeg prijevoza građanima, tzv "buseki". Građani će se tako moći voziti po najjeftinijim cijenama u državi, od 2,99KN. Prema rebalansu, proračun bi se trebao smanjiti za 712 tisuća kuna. 

Početak sjednice je izgledao kao repriza prošle sjednice, kad su vijećnici Bunić i Avar predložili dva amandmana u kojima su predložili da se program sanacije zemljišta na lokaciji Brezje, a prema drugom amandmanu trebalo bi se odustati od otkupa kioska Zlatnog zrna.

Na današnjoj sjednici, amandmanom im se pridružio i vijećnik Burek, koji također smatra da se treba odustati od kupnje kioska, a sredstva utrošiti na sanaciju krovišta Dječjeg vrtića Varaždin, koji i dalje ima azbestne ploče. Habuš je Burekov amandman odmah prihvatio.

Prije izglasavanja rebalansa, vijećnici Bunić i Avar, čiji su amandmani ponovno odbijeni su napustili sjednicu, a rebalans je izglasan jednoglasno s 18 glasova. 

 

 

 

 

Komentari