Reforma Hitne medicinske službe zbunila građane

Objavljeno: 21.01.2015. 10:01

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija/Arhiva eVaraždin.hr

Svatko od nas zasigurno se već našao u situaciji da je tijekom subote poslijepodne, nejdelje, noći ili tijekom praznika i blagdana zatrebao hitnu medicinsku pomoć. Ili je barem pomislio da mu je ona potrebna.

Neki od nas nazvat će 194 i tražiti pomoć Hitne medicinske službe koja će doći na naš poziv, dok će se neki sami uputiti na Zavod za hitnu medicinu i tamo potražiti pomoć. Ono što bi im se moglo desiti jest da na Zavodu za hitnu medicinu nema liječnika, s obzirom na to da su dežurni timovi na terenu i zbrinjavaju one osobe kojima je život neposredno ugrožen ili je teško narušeno zdravlje.

Naime, prioritet u zbrinjavanju pacijenata su stupnjevi hitnosti. Takve pacijente, sa Zavoda za hitnu medicinu uputit će na dežurnu ambulantu obiteljske medicine Doma zdravlja, koja se nalazi u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu. Posljedica je to reforme hitne medicinske službe provdene 2009. godine...

Što sve treba znati o provedenoj reformi, radu Hitne medicinske službe, kao i dežurne Ambulante obiteljske medicine pročitajte u novom broju etjednika.

Komentari