reakcija reformista

Reformisti reagirali na današnji prosvjed HNS-a : "Usmjerite energiju na gradonačelnika da počne obavljati svoje poslove"

Objavljeno: 01.07.2016. 13:42

Zadnja izmjena: 01.07.2016. 13:59

Foto: Arhiva

Reformisti Varaždin reagirali su na današnji prosvjed ispred Gradske vijećnice: - Danas ujutro članovi HNS-a prosvjedom su apelirali na vijećnike za izglasavanje rebalansa proračuna na kojem bi se osigurala sredstva za financiranje javnog gradskog prijevoza, zaboravivši pritom da je upravo njihov gradonačelnik zaslužan što istog nemamo već više od 8 mjeseci - stoji u priopćenju Reformista Varaždin.

Reformisti kažu kako žele podsjetiti da se kupnjom Presečki grupe tvrtke AP koja je obavljala uslugu javnog gradskog prijevoza u svibnju prošle godine, znalo se da će se ista usluga obustaviti. Napominju da se godinu dana nije po tom pitanju poduzelo ništa, a da se gradonačelnik nije pobrinuo da se na vrijeme raspiše druga koncesija nakon što je s 1. listopada 2015. obustavljen gradski prijevoz.

- I nakon što je raspisana koncesija, ona je omogućavala da se na istu javi samo jedan ponuđač, vrlo konkretno samo Presečki grupa, pri čemu ne želimo niti razmišljati o činjenici da je tamo nedavno zaposlena supruga gradonačelnika, što su navodili drugi vijećnici u raspravi - stoji u priopćenju.

Podržali rebalans isključivo zbog prijevoza

Reformisti kažu kako su nakon reakcije gradske vijećnice Natalije Martinčević, da se koncesija izmjeni kako bi se mogli javiti i drugi ponuđači, dobili cijenu 2,99.

- Ne zahvaljujući gradonačelniku koji se sada javno hvali najjeftinijim gradskim prijevozom u Hrvatskoj, jer da je ostalo po njegovom građani bi i dalje plaćali 7 kuna za kartu, imali bi tužbu ostalih ponuditelja, rušenje koncesije od strane Državne komisije za javnu nabavu, financijsku kaznu, obustavu autobusnog prijevoza i ponovno raspisivanje koncesije  - tvrde u priopćenju

Reformisti napominju kako je Martinčević podržala  rebalans proračuna upravo zbog gradskog prijevoza kako građani ne bi bili oštećeni, te kako bi im se osigurao najjeftiniji javni gradski prijevoz u Hrvatskoj.

Komentari