dobrodošla pomoć

FOTO Roditelji 10 novorođenih beba iz Brezničkog Huma dobili novčanu naknadu u iznosu od 1000 kuna

Objavljeno: 31.01.2018. 12:30

Zadnja izmjena: 31.01.2018. 12:37

U općini Breznički Hum nastavljaju s dobrom tradicijom darivanja novorođenčadi s 1000 kuna, a iznos se povećava ukoliko je riječ o trećem ili četvrtom djetetu u obitelji. Ovog tjedna podijeljena je novčana naknada roditeljima 10 novorođenih beba.

Iako natalitet općine Breznički Hum bilježi dugi niz godina negativni trend kretanja, Općina na različite načine pokušava ublažiti posljedice tog trenda o čemu govori načelnik Zoran Hegedić.

- Kod nas je natalitet u konstantnom opadanju, a taj proces traje još od 80-ih godina, kada su mladi odlazili u Varaždin, Zagreb ili drugdje na školovanje ili u potrazi za poslom. Nažalost, taj se trend do danas nije promijenio pa preostaje jedino da pružimo potporu roditeljima naših vrtićaraca, školaraca i studenata na način na koji to radimo u posljednje vrijeme u nadi da će s vremenom naši žitelji odlučiti ostajati u svojim domovima.

Osim potpore roditeljima novorođenčadi, radimo i na projektu koji će u konačnici vrtićkoj djeci omogućiti boravak u dječjoj igraonici u Šćepanju, a sudjelujemo i u nabavci bilježnica za osnovnoškolce dok je Županija osigurala sredstva za sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca, a stipendiramo i naše studente - naglašava načelnik Hegedić i dodaje kako sve to općina čini uz minimalna sredstva izvornoga općinskog Proračuna koji je do sada godišnje iznosio tek milijun kuna.

Komentari