Članovi Rotaract cluba skupljali namirnice za siromašne

Piše: evarazdin

Objavljeno: 18.12.2011. 18:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Viktor Domislović i Lucija Nađ vikend su iskoristili kako bi za siromašne sugrađane prikupili namirnice koje će im u povodu blagdana dostaviti na kućne adrese.

Članovi Rotaract Cluba Varaždin svoje su vrijeme ovog vikenda iskoristili kako bi pomogli onima kojima je najpotrebnije. Tako smo u Konzumu na Banfici zatekli Viktora Domislovića i Luciju Nađ, mlade Varaždince, koji su prikupljali prehrambene namirnice i higijenske potrepštine od građana, a koje će u povodu Božićnih blagdana pokloniti siromašnim sugrađanima.

- Kupcima koji ulaze u Konzum dijelimo letke na kojima je navedeno koje potrepštine nam trebaju, a riječ je o ulju, brašnu, soli šećeru te potrepštinama za osobnu higijenu i sredstvima za čišćenje. Kad obave kupnju, građani dobrog srca nam na izlasku iz trgovine ostavljaju navedene namirnice – objasnio je Viktor Domislović.

Akciju pod nazivom Božićna košarica mladi članovi Rotaract cluba Varaždin provode od 2005. godine, a prikupljena roba se razvrstava u pakete i dostavlja na kućne adrese obitelji slabijeg imovinskog stanja i starijih nemoćnih osoba Varaždinske županije.

- Kao i svake godine Varaždinci su velikodušni te su prilikom blagdanske kupnje izdvojili ponešto i za one najsiromašnije. Time su nam pomogli da blagdanske dane uljepšamo i onima koji si sami ne mogu priuštiti ni najosnovnije namirnice – rekli su nam Viktor i Lucija te zadovoljno pokazali pune košare potrepština koje su Varaždinci ostavili prilikom izlaska iz trgovine.

Ovo je samo jedna od mnogobrojnih akcija Rotaract Cluba Varaždin, čiji su članovi studenti ili visokoobrazovani ljudi u dobi od 18 do 30 godina, a koji svoje slobodno vrijeme koriste kako bi sugrađane podsjetili da ima i onih kojima treba pomoći.


Komentari