Seminar za mladež Hrvatskog crvenog križa

Objavljeno: 23.03.2011. 08:46

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Lepoglava.net

Prošli tjedan u Domu kulture u Lepoglavi održan je seminar za voditelje mladeži Hrvatskog Crvenog križa.

Dvodnevni seminar za voditelje mladeži održan je u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Ivanec pod vodstvom Ljerke Čačić, voditeljice Odjela za rad s mladeži HCK i Nives Vudrić, zaposlenice Odjela za rad s mladeži HCK.

Seminaru je prisustvovalo 11 učenica Srednje škole Ivanec i to: Lucija Šambar, Anja Krtanjek, Ana Kolarić, Jelena Nišević, Iva Canjuga, Amanda Vanjek, Magdalena Šlopar, Ana Kruhoberec, Margareta Paljak, Kaja Žulić i Lucija Juriša.

Kroz radionički oblik rada sudionici su stekli znanja o metodama i načinima rada s mladima, sadržajima i načinu organizacije rada s mladeži, planiranju i izradi programa rada, te stekli vještine prepoznavanja potreba zajednice, prilagođavanja i komunikacije.

Tom prigodom mladi su zajednički vježbali osmišljavanje zajedničkih samostalnih projekata koje će provoditi tokom narednih mjeseci u svojoj školi. Također, obrađivane su teme iz područja rada Klubova mladih, načinu i mogućnostima rada Kluba mladih u Ivancu, animiranja mladih za uključenje u rad Kluba i druge slične teme.

Ovaj oblik edukacije, mladi su ocijenili izuzetno pozitivno, a svoje zadovoljstvo radom grupe izrazile su i voditeljice seminara iz Hrvatskog Crvenog križa, nadajući se suradnji sa barem nekolicinom sudionika na drugim programima Hrvatskog Crvenog križa.


lepoglava.net



Komentari