komentar

Škvarić: 'Dobro je što će direktora Varkoma od sada birati Skupština!'

Jedan dio skupštinara i dosada je, naime, tvrdio da dosadašnji način izbora direktora nije bio dobar, a slijedom ove odluke smatraju da su bili u pravu....
Objavljeno: 26.04.2022. 14:24

Zadnja izmjena: 26.04.2022. 14:41

Foto: Arhiva/eVaraždin

Skupština Varkoma danas je donijela odluku da se direktor Varkoma ubuduće bira od strane Skupštine, što jedan od skupštinara, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić smatra "kvalitetnom odlukom".

Jedan dio skupštinara i ranije je, naime, tvrdio kako dosadašnji način izbora direktora nije bio dobar, a slijedom ove odluke smatraju da su bili u pravu.

- Svi koji činimo Skupštinu vodimo računa o poslovanju firme te o ljudima i koji ju vode. Dobro je da sve ovisi o Skupštinarima, a ne o Nadzornom odboru koji je u tom dijelu kompleksan u biranju. Svi koji smo bili u Skupštini, a bilo nas je 86%, jednoglasno smo donijeli odluke jer smatramo da su ta rješenja kvalitetnija.

'Kolateralna smo žrtva'

Što se tiče Odluke o preimenovanju Varkoma iz d.d. u d.o.o., Škvarić kaže kako je jednoglasno donesena te da ju je i on sâm podržao. 

- Poslovanje će tom Odlukom biti operativnije i poslovno uspješnije. Ima puno razlika, primjerice za samo sazivanje Skupštine d.d.-a treba 30 dana, dok je za d.o.o. potrebno sedam dana. Dolazi u pitanje i velik broj investicija, kapitalni programi su veliki pa treba brže i kvalitetnije donošenje odluka.

Gradonačelnik Lepoglave je i prilikom ove Skupštine naglasio kako njegov Lepoglava postaje "kolateralna žrtva", kada je riječ o projektu aglomeracije, koja se posvuda osim u Lepoglavi pokreće i završava.

Škvarićev zahtjev

Marijan Škvarić sada je prema Varkomu uputio poseban zahtjev: 'Imamo i Ivkom i Varkom te zbog toga postajemo kolateralna žrtva takvog pristupa. Tražio sam da se to ubrza, da se traži mišljenje kako Lepoglava ne bi ostala bez kanalizacije jer smo tek na projektnom djelu i ne možemo krenuti dalje.'

U čemu je problem?

Škvarić traži da se preko nadležnih ministarstava još jednom definira Zakon o vodnim uslugama koji govori da granica uslužnog područja ne smije presjecati granicu aglomeracije, dok to u Lepoglavi nije slučaj. 

Komentari