"Slavonska hiža“ zatvorila vrata: Bježe li ugostitelji sa Špancirfesta zbog inspekcija?

galerija-images/Slavonska huza

Objavljeno: 27.08.2014. 16:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Turistički, sanitarni i financijski inspektori zajedno s trošarincima iz Carinske uprave od petka provode pojačan nadzor na Špancirfestu. Na njihovoj meti našli su se i ugostitelji koji ovu varaždinsku manifestaciju već nazivaju „festivalom represije“!

S obzirom na dosad neviđeni presing koji provode inspektori prema svim sudionicima Špancirfesta, koji ove godine pružaju ugostiteljsku ponudu gostima i posjetiteljima, odlučili smo u znak protesta zatvoriti svoje kućice i šatore, rekao nam je Ivan Rusan.

- Od petka, neprekidno nas obilaze i za najmanju sitnicu kažnjavaju razni inspektori. Posjedujemo sve dozvole za prodaju s klupa i pod šatorima, ali je nepojmljivo da se i u nemogućim uvjetima od nas zahtjeva da 100 posto funkcioniramo kao u zidanim objektima. Varaždinci su izvanredni ljudi i gosti, ali je ovo zadnji put da im na Špancirfestu nudimo gastronomsku ponudu našeg kraja u Slavonskoj hiži – rekao je Osječanin koji ujedno i svira u sastavu „Fijaker“.

Osim „Slavonske hiže“, i „Međimurska“ je na najboljem putu da zbog istog razloga zatvori svoja vrata posjetiteljima Špancirfesta.

- Mi ne možemo i ne želimo raditi kao divljaci. A tako nas se tretira. Dat ću vam primjer. Odvoz otpada naplatili su mi nekoliko tisuća kuna, a komunalci mi nisu osigurali kontejner i nitko četiri dana ne dolazi po smeće. Spisak mojih pritužbi je prevelik za jednu ozbiljnu manifestaciju i što se Špancirfesta tiče, mogu reći da sam ovdje zadnji put - naglasio je Marijan Martinjaš.

Podršku ogorčenim ugostiteljima dalo je niz poduzetnika iz branše, među kojima su Marijan Ris iz Nedeljanca, Sandra Bajrić iz „Zlatnog Zrna“ te Đurđica Glavica, vlasnica bistroa Zvonimir.

Dio ugostiteljskih objekata vlasnici su u znak protesta već zatvorili, a vrata Slavonske hiže su danas zalupili pred ministrom Lorencinom... 
{gallery}Slavonska huza{/gallery}

Komentari