Slovenski Videm omogućio vodu hrvatskoj Brezovoj gori

Objavljeno: 02.02.2011. 08:32

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: bednja.hr

200 članova i gostiju okupilo se na Skupštini Hrvatsko-slovenskog društva prijateljstva Općine Bednja u prostorima vatrogasnog doma u Bednji.

– Mještani Videma, Černelovca, Leskovca, Bednje, Jamna Cvetlina, Ptuja i mnoštva drugih pograničnih naselja s obje strane granice prijatelji su već desetljećima, a posljednjih godina dobre odnose još više jačaju raznim oblicima formalne suradnje. Ovog će se ljeta, četvrtu godinu uzastopce, ponovno održati Međunarodna škola nogometa za djecu, a neprestano se izmjenjuju i susreti udruga umirovljenika, vatrogasnih i kulturno-umjetničkih društava. Dobre hrvatsko-slovenske odnose potvrđuje i lijepa gesta općine Videm koja je kod gradnje vodovoda u svojim brdskim selima, omogućila i priključak dijelu hrvatskih kućanstava u žednoj Brezovoj Gori.

To je, među sotalim, na Skupštini hrvatsko-slovenskog društva prijateljstva Općine Bednje, održanoj u društvenim prostorima vatrogasnog doma u Bednji, naglasio njegov predsjednik Mirko Bistrović. Skladne odnose stanovništva ovog područja potvrđuje i podatak da se skupštini odazvalo oko 200 članova i gostiju. Među njima bili su i generalni tajnik Koordinacije hrvatsko-slovenskih društava prijateljstva u Hrvatskoj Andrija Karafilipović i predsjednik Hrvatskog kulturnog društva u Mariboru Josip Kelemen.
Voditelj projektno-razvojnog ureda Lepoglave i Bednje Emil Tkalec na skupštini je predstavio programe suradnje općina, gradova i građana, koje će obje sredine kandidirati za financiranje EU-fondovima. Dobri odnosi zapečaćeni sud ruženjem te bogatim program kojeg su izveli KUD Franjo Sert iz Bednje, Cvetlinski zvon, kulturna društva iz Leskovca i Černelovca i bednjanski Kavaliri.

Komentari