Stanari POS-a: USPOS mora biti u Upravnom Vijeću JUGS-a

Objavljeno: 12.01.2015. 11:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Nakon što su stanari iz Udruge stanara POS-a u ruke primili ključeve stanova koje otplaćuju unatrag tri i više godina, javnosti su se obratili priopćenjem u kojem iznose svoje viđenje situacije u Javoj ustanovi Gradski stanovi.

Kako navode, zadovoljni su jer su konačno dobili ključeve stanova, no nisu zadovoljni netransparentnošću JUGS-a te pristupom gradonačelnika Gorana Habuša i Upravnog vijeća JUGS-a u cijeloj situaciji.

- Kao Udruga stanara POS Varaždin, prvenstveno bismo željeli izraziti zadovoljstvo da su konačno završile agonije kupaca POS stanova koji su uz kašnjenje od čak dvije godine konačno u ruke primili ključeve svojih stanova koje mukotrpno, uz podstanarstvo, otplaćuju putem kredita već tri i više godina. No, na kraju cijele ove 'havarije' ne možemo biti zadovoljni pristupom gradonačelnika te Upravnog vijeća tijekom svog ovog vremena - stoji u priopćenju Udruge stanara POS-a.

Navode kako su nakon svakog "praznog" obećanja reagirali, a da su gradonačelnik Habuš i bivši ravnatelja Vladimir Kukec obmanjivali javnost. Također, odgovornima smatraju i Upravno vijeće JUGS-a.

- Kako je poznato, nakon svakog njihovog novog datuma useljenja, kao Udruga smo reagirali te smo izričito naglasili da ti rokovi nisu realni, a što se u konačnici ispostavilo točnim, odnosno, ravnatelj JUGSa i gradonačelnik obmanjivali su kupce i svoje građane od kojih upravo oni primaju plaću i za koje su se trebali boriti. Osim gradonačelnika koji je trebao reagirati nakon što su se problemi javili te smijeniti ravnatelja JUGSa g. Kukeca, veliku odgovornost snosi i Upravno vijeće koje je u dvije godine i nekoliko puta izmjenilo svoj sastav i predsjednika. Upravo članovi UV JUGSa, a za što i primaju naknade, trebali su ukazati na nepravilnosti u radu, na netransparentnost poslovanja samog JUGSa te na velike nenamjenske financijske transakcije koje su, a sada se i pokazalo, oštetile i sam gradski proračun. Osim što su trebali upravljati tom Javnom gradskom ustanovom svojim građanima, odnosno kupcima, trebali su pomoći i pružiti im informacije koje im je već tajio tadašnji ravnatelj - piše u priopćenju USPOS-a koje potpisuje Tomica Drvar-Trtinjak.

USPOS je zahvalio i gradskim vijećnicima Zlatanu Avaru i Željku Buniću jer su rasvjetlili cijelu situaciju oko JUGS-a, a smatraju kako USPOS ubuduće mora imati svog člana u Upravnom vijeću.

- USPOS u Upravnom vijeću JUGSa mora imati jednog člana, a naknada tog člana ići će socijalno ugroženoj obitelji kojoj je novac potreban. Vjerujemo da je smjena ravnatelja JUGSa odličan pomak u poslovanju JUGSa, a dolaskom kao v.d. ravnatelja g. Sveteca za vjerovati je da će JUGS poslovati transparentnije, odnosno da će informacije koje su potrebne javnosti biti dostupnije. Stoga kod saziva novog Upravnog vijeća tražimo da jedno mjesto pripada USPOS-u. Kako nas većina i podržava u toj namjeri, vjerujemo da je i interes gradonačelnika, a i samog vodstva JUGS-a da se u Upravno vijeće postavi član USPOS-a. Kao član Upravnog vijeća JUGs-a, predstavnik USPOS-a će svoju naknadu preusmjeriti socijalno ugroženim obiteljima kojima će tim iznosom biti plaćeni troškovi režija ili hrane - istaknula je u svom priopćenju Udruga stanara POS-a.

Komentari