Stigla Hadranka Štosar – gradonačelnik odmah „abdicirao“

Objavljeno: 21.02.2011. 18:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: e-ivanec.com

Na dosad najvećem Ivonjskom fašniku sudjelovalo je tridesetak maskiranih skupina iz cijele sjeverozapadne Hrvatske i Slovenije

Prvi Vočanci ili Špiljski ljudi iz Vindije, Napuhanci i Ciganice iz Turčišća, Čaplje i štrki iz Podturna, predvođeni rasklepetanim ivanečkim Gumilama, coprnicama i vragom s Černih mlaka, samo je manji dio pernatog i kosmatog svijeta što je u nedjelju u neopisivoj halabuci dolarmao na ivanečku špicu.

Karnevalskoj povorci, koja je po broju sudionika bila rekordna – sudjelovalo je tridesetak maskiranih društava s više od 600 lafri – put na špicu „prokrčile“ su coprnice na motociklima iz Moto kluba Jal. Kad je potom vidio da je glavni gost, Princ karnevala iz Samobora u posjet Ivancu doveo karnevalsku premijerku Hadranku Štosar, gradonačelnik Milorad Batinić odmah je abdicirao i predao vlast Fašničkoj republici.

Bio je to tek uvod u dvosatni urnebes što su ga pred nekoliko tisuća okupljenih građana izvele krabulje iz cijele sjeverozapadne Hrvatske i Slovenije. Na središnji trg domukale su i Međimurske krave iz Novog Sela na Dravi, došuljali su se i Lopovi iz Lepoglavskog pušleka i Gavranice iz Foruma žena. Špicom su ludovali dlakavi kurenti iz Draženaca, Vidma i Leskovca, čakovečki Pirati s Mure iz Karnevalske udruge Dragulji, Crna sraka iz Sračinca, elegantni Mafijaši iz Zeline.

Kroz „ruke“ raspoloženog voditelja Marijana Gotala prošle su i članice Trnovečkog srca, mažoretkinje iz Vidovca, Žabe iz Ivanić Grada, Udruga žena iz Murskog Središća, Limena glazba iz Lepoglave, domaćini iz Društva Maske, kao i grupe iz Salinovca, Vrbovca, Lančića-Knapića, Stažnjevca i drugih mjesta. Nakon spaljivanja Fašnika, lafre su se nastavile veseliti u KTC-u, gdje su ih ugostili Maska, Grad Ivanec i Turističko društvo. Gradske službe građane su počastile sa 1500 krafni.


Agencija VLM



Komentari