Strojarska i prometna škola dobiva novi praktikum

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 25.11.2011. 13:35

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Moderni praktikum za promet i logistiku u Strojarskoj i prometnoj školi u čije je opremanje uloženo oko 270 tisuća kuna, počinje s radom u ponedjeljak 28. studenog.

U cilju unaprijeđenija i osuvremenjivanja praktične nastave u zanimanju tehničar cestovnog prometa i u zanimanju tehničar za logistiku i špediciju, u Strojarskoj i prometnoj školi bit će u ponedjeljak 28. studenog otvoren praktikum za promet i logistiku.

Praktikum broji 28 učeničkih mjesta, a opremljen je prijenosnim računalima s pristupom za Internet, digitalnim tahografom s pripadajućim softverom, računalnim aplikacijama iz područja grafičkih komunikacija, prometa i logistike.

Pored spomenutog, opremljen je i serverom, LCD projektorom, pisač-kopirka-skener uređajem, klima uređajem, mehaničkom protuprovalnom zaštitom praktikuma te didaktičkim sredstvima.

Ukupno je uloženo oko 270 tisuća kuna, od kojih je 200 tisuća kuna osigurala Varaždinska županija kao osnivač praktikuma.

Tome treba pridodati još oko 70.000 kuna financijskih sredstava koje je  osigurala Strojarska i prometna škola iz vlastitih sredstava ostvarenih iz prihoda Školske radionice, Autoškole i obrazovanja odraslih polaznika.

Namjena praktikuma je, među ostalim, modernizacija nastave dogradnjom hardvera i softvera u prometnim zanimanjima zbog uspostavljanja još lakše komunikacije s članicama Europske unije.

Sam praktikumom osnova je za dobivanje ovlaštenja za provođenje programa za  stjecanje početnih kvalifikacija i periodičke izobrazbe vozača nakon ulaska RH u EU (programi po kojima se školuju vozači u EU), te će svim učenicima pružiti potrebno znanje i vještine potrebne za konkuriranje na tržištu rada Unije.

Obilježavanju početaka rada nazočit će župan Varaždinske županije Predrag Štromar i zamjenik župana Milan Pavleković.

Komentari